петък, 15 януари 2010 г.

Фондация „За Оборише” започна кампания за реновация на футболното игрище в двора на Испанската гимназия

Здравейте,приятели

Фондация"За Оборище" започна кампания за реновация на футболното игрище,намиращо се в двора на Испанската гимназия и 129 ОУ "Антим 1".
Инициативата за тази кампания е породена от желанието ни да подпомагаме и да се грижим за малкото подходящи за активен спорт места в квартала ни.
Това спортно съоръжение е открито през 2004 г. по случай 50-годишнината на УЕФА и е първото подобно игрище по програмата "Хеттрик" в България.Неговата стойност е 45000 лева,като 80% от сумата е осигурена от УЕФА,а останалата е поета от БФС и фирми-дарители.


"Хеттрик"е програма на УЕФА,която работи от години в редица държави.По нея се отпускат милиони за изграждането на мини-игрища за футбол.Игрищата се правят по супермодерна технология,с изкуствена трева,дренаж и ограждения и обичайно с размери 21/13 метра.Футболната централа въвежда като правило,че терените не трябва да променят своето предназначение поне 20 години,а достъпът до тях трябва да бъде постоянен и безплатен.В момента игрища по подобна схема вече са направени в повече от 40 общини.

Активната употреба през изминалите близо 6 години обаче са влошили доста състоянието на най-старото "Хеттрик" игрище в България.За това сами може да се убедите от снимките.Планираната реновация ще премине през два етапа:
1 етап.
Укрепване на вратите и смяна на мрежите


2 етап.
Подмяна на липсващите или счупени дървени части на оградата и нейното боядисване

В кампанията,която започнахме преди около месец се включиха доста граждани и благодарение на това вече е почти събрана сумата,необходима за реализиране на 1 етап от реновацията.
Благодарим на всички тях:
Йордан Кисимов
Асен Греченлиев
Владимир Миланов
Йордан Димитров
Рачо Колев
Илиян Маринов
Николай Cавов
Божидар Емануилов
Линда Денева
Павел Николов
Петър Кумитски
Петър Дъбов
Борислав Михайлов
Васил Руски
Георги Топалов
Ирина Стоева
Марета Каскавилла
Стоян Комитов
Виктор Петров
Стефан Диков